Telo tokom procesa rasta i sazrevanja prolazi kroz razne promene koje se odražavaju na naše telo, a najuočljivije su na koži lica. Sve to predstavlja uglavnom odraz hormonalnih promena kroz koje naše telo prolazi. Na žalost i promene uzrokovane starenjem najizraženije su upravo na koži lica.
Na procese starenja kože lica osim hormonalnih promena i raznih drugih genetskih činilaca utiču i mnogi drugi faktori kao što su: pušenje, alkohol, ishrana, izlaganje suncu i vremenskim nepogodama, kao i raznim zagađivačima okoline.
Nikako ne treba smetnuti sa uma da različiti tipovi kože ne reaguju isto na nabrojane faktore.
Osnovni vidljivi znaci starenja koje možemo primetiti na licu jesu: opuštenost kože, bore, vrećice oko očiju, poremećaji pigmentacije i pucanje kapilara. Čvrstinu i elastičnost koži daju kolagenska i elastična vlakna koja se nalaze na površini epidermisa u kontaktu su sa dermoepidermalnom granicom. Fibroblasti, koji su odgovorni za stvaranje kolagenih i elastičnih vlakana, vremenom počinju smanjivati svoju aktivnost i tada dolazi do poremećaja strukture snopova kolagena, do razdvajanja elastičnih vlakana i gubitka njihovog spoja sa dermoepidermalnom granicom. Rezultat tog procesa je pojava bora. Tako „lenje fibroblaste“ potrebno je stimulisati kako bi nastavili svoju prirodnu ulogu stvaranja kolagenih i elastičnih vlakana.
Endermolift je idealna metoda takve stimulacije jer ona u suštini predstavlja samo mikromasažu kože lica. Postupkom mikromasaže ostvaruje se glavni preduslovi za normalan rad fibroblasta. Odstranjuje se edemska srednja tečnost, poboljšava se cirkulacija krvi. Kao neposrednu posledicu imamo povećano stvaranje elastičnih i kolagenih vlakana samim tim i uspostavljanje normalne strukture kože.
Kako sve ne bi ostalo na subjektivnom stavu treba napomenuti da su urađena brojna istraživanja na raznim univerzitetima u svetu koja su pokazala objektivne prednosti ovakvog pristupa rešavanju problema zvanog- starenje kože lica.

Endermolift metoda

Endermolift najnovije generacije je jedina anti- age tehnika koja može da poveća prirodnu sintezu hijaluronske kiseline za čak 80 odsto. Međutim, to nije sve, uz pomoć ove tehnike ten postaje dva puta sjajniji, prirodna sinteza elastina se povećava za 46 odsto, čvrstoca kože lica postaje veća za 23 odsto, a bore se smanjuju za 21 odsto.
Nova generacija Endermolifta koristi nove, patentirane Ergolift tretmanske glave sa ugrađenim mikro- motorom što rezultira 270 odsto povećanjem stimulacije tkiva.
Ergolift pokrece ćelisku aktivnost kože lica koja se godinama smanjuje, stimulišući je na 1 000 različitih dvodimenzionlnih načina (vodoravno i uspravno).
Novi Endermolift nudi više od 40 različitih tretmana, među kojima su i oni za potpuno nove zone: gornji deo lica, podbule oči i krugovi, bore na području oko očiju, konture usana, konture lica, podbradak, vrat, dekolte, ruke… Ovakav jedan tretman traje samo 10 minuta. Za vidlive rezultate potrebno je uraditi od 6 do 12 tretmana.
Bitno je i naglasti da se ovako prirodnom metodom ne postižu nikakve nuspojave, samim tim potpuno je bezopasna i bez ikakvih mogućih štetnih delovanja.
I da zaključimo, Endermolift je idealna metoda za odstranjivanje i ublažavanje bora, podmlađivanje kože lica bez unosa bilo kakvih hemijskih proizvoda, kao i za elektrostimulacije i povećanje volumena mišića lica, pa se zato i više nego opravdano naziva prirodnim fejs liftingom. Pored kratkih, desetominutnih tretmana postoje još i klasični anti- age tretmani koji traju 45 minuta i tretmani celijske regeneracije od 60 minuta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *