Već smo vam pisali o tome da je pravo vreme za uklanjanje celulita zima. Svako odlaganje i čekanje nekoliko dana pre nego što odete na more neće dati neke rezultate. Pored toga što se trudite da izgledate lepo kada se skinete u kupaći kostim i što je celulit pre svega estetski problem, on utiče i na zdravlje.

Kako bismo vam pomogli u borbi protiv “pomorandžine kore” istraživali smo koje sve metode uklanjanja celulita postoje, ali smo i saznali koja je najučinkovitija.

Ručna masaža

Gotovo da ne postoji osoba koja ne zna da se ovakav vid nabora na koži može ukloniti ručnom masažom. Pokretima ruke rastresa se koža i potkožno tkivo čime se postiže pojačanje cirkulacije i zagrevanje. Ovakav tretman traje oko pola sata, a potrebno je da odete najmanje 15 puta kod kozmetičara da bi rezultati bili vidljivi.

Mezoterapija i limfna drenaža

Ni ovi termini nisu nepoznanica u našim kozmetičkim salonima. Limfnm drenažomse poboljšava mikrocirkulacija, stimuliše se metabolizam i limfni sistem. Tretman traje oko sat vremena, a idealno je da se povrgnete još nekim terapijama kako biste dobili dobre rezultate. Trebalo bi svakog dana da idete na limfnu drenažu. Sa druge strane jedna seansa mezoterapije, u zavisnosti od površine koja se tretira, može trajati od 15 do 30 minuta. U pitanju su iglice preko kojih se ubrizgavaju kokteli u telo. Nakon terapije na regiji koja je tretirana javlja se crvenilo, a broj tretmana je individualan.

LPG tretman

Uz pomoć LPG aparata možete da oblikujete telo, zategnete kožu, uradite drenažu tela i izbacite višak vode, da povećate elastičnost kože, ali i da se relaksirate, da smanjite masnoće i celulit u telu. Ovakav način uklanjanja celulita pokazao se kao najbolji od ponuđenih u kozmetičkim salonima.

Posetili smo kozmetički studio “Elle” kako bismo saznali da li je zaista tačno da je LPG toliko čudotvoran. U potragu za odgovorima tražili smo da saznamo razlike između ove tehnika uklanjanja “pomorandžine kore” u odnosu na sve ostale metode.

Suzana Radaković nam je izašla u susret i objasnila sve do detalja.

Ona navodi da je prednost uklanjanja celulita LPG aparatom u odnosu na ručne masaže i te kako vidljiva.

– Tretira se celo telo, a posebno se obraća paznja na kritične regije kao što su bokovi, stomak, butine, dakle nije u pitanju samo celulit već i opuštena koža i lokalizovana masnoća. Sa ovim aparatom, nakon samo tri tretmana celulit je smanjen 67 odsto, a koža je glatka i mekša dok je kod ručne masaže potrebno da se uradi više serija tretmana za bolji rezultat – objašnjava Radakovićeva iz kozmetičkog studija “Elle”.

Objasnila nam je i dda je ovakav tretman prijatan, relaksirajući i bezbolan, kao i da ne ostavlja modrice, što je česta pojava kod ručnih masaža. Ono što takođe nije moguće ručnom masažom, a što LPG aparat postiže jeste tretiranje tela istim intezitetom.

– Učinak jednog tretmana LPG aparatom zamenjuje 8- 10 ručnih masaža, a tokom tretmana se ne koriste nikakvi preparati vec LPG odelo koje je lično i koje garantuje savršenu higijenu i efikasnost tretmana – kaže Radakovićeva.

Ovim smo razrešili misteriju između ručne masaže i LPG aparata, a da li postoji nešto što ovakvu metodu razlikuje od drugih masaža koje se takođe rade određenim aparatima?
Nabrojaćemo vam samo neke od pogodnosti LPG aparata u odnosu na druge:

  • 1. Oblikovanje tela LPG tretmanima temelji se na mehaničkoj stimulaciji adipoznog tkiva i masnih celija.
  • 2. Tretmani dubinski deluju na tkivo, potpuno su prirodni i bezbolni, a pomažu i na onim delovima tela koji su otporni i na dijete i na vežbanje.
  • 3. LPG zateže kožu tako što na tretiranoj zoni pospešuje limfnu i vensku cirkulaciju, ubrzava metabolizam, povećava dopremanje kiseonika i eliminaciju štetnih materija. Ovim se vrši svojevrsna detoksikacija tretirane zone uz povećano obnavljanje fibroblasata (ćelija mladosti) koji uzrokuju povećanu sintezu
    kolagena, hijaluronske kiseline i elastina koji koži vraćaju čvrstinu i zategnutost.
  • 4. Zahvaljujuci LPG tretmanima, noge više nisu naduvene i dobija se osećaj lakoće i svežine.
  • 5. Aparat je kompjuterizovan i sastoji se od Roll tretmanske glave koja koristi ekskluzivnu LPG tehnologiju obrade tkiva nezavisnim motoriziranim valjcima. U zavisnosti od smera i brzine rotacije valjaka, zahvaćeno tkivo se formira u nabore različitih oblika, veličine i dubine kako bi se postigli željeni rezultati.
  • 6. LPG tretmani traju 35 minuta i rade se 2-3 puta nedeljno. Preporučuje se najmanje 12 tretmana, a zatim po 1-2 puta mesečno tretmani održavanja.

Kozmeticki studio ELLE svoj rad zasniva na LPG tretmanima, pružajući svojim klijentima potpuno prirodan način za rešavanje estetskih nepravilnosti na telu.Tim iz ovog studija može da se pohvali višegodišnjim iskustvom rada na LPG aparatu Lipo M6, a sada u njihovom salonu možete da iskusite i snagu novog LPG aparata najnovije generacije Cellu M6 Integral 2, jedinog u Srbiji.

 

Izvor: aska.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *