Mezoterapija je savremena metoda za rešavanje velikog broja estetskih i zdravstvenih problema.

Pojam mezoterapija podrazumeva ubrizgavanje malih doza koktela ,sastavljenih od prirodnih ekstrakata, homeopatskih agenasa, vitaminskih kompleksa i aminokiselinana u srednji sloj kože i podkožno tkivo. Efekti se postižu na dva načina: farmakološkim dejstvom preparata i fizičkom stimulacijom mikro iglama. Mezoterapija je tretman izbora za osvežavanje, podmlađivanje, hidrataciju i zatezanje kože lica, vrata, delkoltea i ostalih delova tela, lečenje ili saniranje celulita, viška masnih naslaga na problematičnim delovima tela, loše cirkulacije, slabog tonusa mišića, opadanja kose, podočnjaka i pega.

Dermapen

Dermapen tretman je vrsta mezoterapije koja je postala glavna i po efektu najubedljivija metoda kada su u pitanju:

  • Ožiljci (i ožiljci od akni)
  • Bore – Hiperpigmentacije (fleke)
  • Antiage tretmani protiv starenja kože
  • Sužavanje pora – Revitalizacija umorne kože
  • Tretiranje celulita
  • Strije
  • Tretmani protiv opadanja kose

Na koji način se postižu efekti?

Efekti dermapenom se postižu na dva načina: farmakološkim dejstvom preparata, jer dermapenom omogućavamo da koktel prodre dublje u kožu baš tamo gde treba da ispolji svoje dejstvo i fizičkom stimulacijom kože mikroubodima, jer podstičemo kožu na samoregeneraciju. Dermapen je elektronski uređaj koji koristi fine,hiruške mikroiglice koje probijaju kožu vertikalno,pod uglom od 90 stepeni. Koristi metod štampanja da postigne precizno kontrolisanu dubinu u koži kako ne bi došlo do oštećenja epiderma. Ono što dermapen svrstava u sam vrh antiage metoda 21. veka je mogućnost podešavanja dubine prodiranja iglice,što omogućava tretiranje teško dostupnih područja (zona očiju,nos. predeo oko usana).

Kako se izvodi tretman dermapenom?

Na savršeno očišćenu i dezinfikovanu kožu nanosi se koktel napravljen od prirodnih ekstrakata, enzima, minerala, vitaminskih kompleksa, aminokiselina itd, a nakon toga se dermapenom prelazi po koži. Koji će se koktel koristiti zavisi od tipa i stanja kože kao i od efekta koji želimo da postignemo.

Da li je procedura bolna?

Iako Dermapen koristi fine i tanke iglice, tretman može biti neugodan. Da bi se nelagodnost izbegla, koristi se anestetik u obliku kreme.

Koliko tretmana je potrebno da se dobije dobar rezultat?

Nakon svakog tretmana vide se efekti i poboljšanje, ali najbolji rezultat se postiže u seriji od 4 do 5 tretmana. Kada se radi u seriji, razmak izmedju tretmana je od 2 do 4 nedelje.

Koji rezultati se mogu očekivati?

Čistija koža i sužene pore, drastično umanjeni ožiljci i fleke, manje bora i vidno zategnuta koža, Bojom ujednačen ten, koža postaje blistava, mlađa, odmorna i revitalizovana.

Fusion Expert

Fusion Expert – Mezoterapija bez igala ili mezoporacija je, bezbolna alternativa klasičnoj mezoterapiji iglom. Moderna tehnika koja omogućava brže i dublje prodiranje aktivnih supstanci i aktiviranje metabolizma u dubokim slojevima kože. Ova estetska metoda primenjuje pulsne struje, koje stvaraju elektromagnetno polje koje otvara privremene kanale (mezopore) u epidermu, čime omogućava prolaz aktivnih supstanci u žive slojeve kože.

Cilj mezoporacije je ubacivanje u kožu kozmetički aktivnih supstanci poput hijaluronske kiseline, vitamina, agenasa za zatezanje i regeneraciju, koje klasičnim utrljavanjem u kožu ne bi prošle epidermalnu barijeru i samim tim se ne bi postigao željeni efekat.

Naime, u toku klasičnih bioloških tretmana svega 10% aktivnih supstanci koje koristimo u radu, mogu da dopru do dubljih slojeva kože. Mezoterapija bez igle omogućava povećanje apsorpcije aktivnih sastojaka sa 10% na 90% na dubini od 1cm, i 65% na dubini od 6 cm. Ovo obezbeđuje kako brzo vidljive tako i rezultate na „duže staze“, a posebno se preporučuje u tretmanima opuštene kože, bora, fleka, lokalnih masnih naslaga, celulita i strija. Preporučuje se tri do sest tretmana u seriji u cilju fiksiranja rezultata. Metoda je apsolutno bezbolna i ne ostavlja na koži, nakon tretmana, bilo kakve nepoželjne tragove, pa se ne mora posebno planirati, već ju je moguće uraditi bilo kada u toku radne nedelje ili vikenda.