Lipomasaža je nova LPG tehnika u tretiranju celulita i masnih naslaga sa izrazito brzim rezultatima.
Lipomasaža, deo Endermologle tehnike, najnovija je generacija Endermologle tretmana posvećene masnoći, celulitu i oblikovanju tela. Kao rezultat značajnih tehnoloških inovacija i novih protokola, lipomasaža daje brže i konkretnije rezultate.
Kao složenica pojmova „lipo“- masnoća i „massage“- masaža (tarapeutsko pritiskanje tela), reč lipomasaža jasno opisuje jedinstveno, naučno dokazano delovanje tehnike na metabolizam masnih ćelija.
Revolucionarna tehnika i novi protokoli za brže rezultete vidljive već nakon šest tretmana
LPG kontinuirano prati naučna istraživanja na području ljudskog tkiva koko bi unapredio i poboljšao svoje uređaje i protokole, a onda i klijentima ponudio brže i delotvornije tretmane.
Dinamičke rotacije nove Roll-In tehnologije u lipomasaži deluju još dublje na vezivno tkivo, dopiru do najotpornijih masnih naslaga i uspešno ih razgrađuju. Novi protokoli kombinacija su delovanja valjka na vezivno tkivo i izometričkih pokreta mišića, čime se povećava uspešnost tretmana. Izvanredni rezultati novih protokola vidljivi su već nakon šest tretmana lipomasaže na problematičnom području.

Kliničke studije u pozadini tretmana

Delovanjem LPG uređaja kroz uvlačenje tkiva u tretmansku komoru masažnih glava i ritmičku masažu motorizovanim valjcima, masno tkivo tela prolazi kroz ćelijsku promenu. Studija koju je nedavno u Francuskoj (u Toulouseu), izveo profesor Lafontan, svetski priznati stručnjak u području metabolizma masnih ćelija i pronalazač mikrodijalize, pokazala je da su masne ćelije metabolički neaktivne. Kada se stimuliraju lipomasažom, masne ćelije jasno pokazuju veliki rast lipolize (otpuštanje masnoće) i metaboličke aktivnosti.
Pre ove studije rezultati endermologije na celulit pripisivali su se delovanju te tehnike na tri od četiri komponente celulita: zarobljenu masnoću, višak tečnosti, smanjenu cirkulaciju i loš kvalitet vezivnog tkiva. Pretpostavlja se da je smanjenje masnih ćelija nuspojava zdravijeg tkiva zbog poboljšane cirkulacije i mobilizacije tečnosti. Ova studija pokazuje da su delovanja valjka u lipomasaži direktno „odgovorni“ za smanjenje masnih ćelija.
Stimulacijom beta receptora (eliminatori ćelijskog otpada) i obnavljanje lipolize (ili razlaganjem masnoće) pomoću lipomasaže dolazi do reaktiviranja metabolizma masnih ćelija. Sada, umesto nakupljanja masnih rezervi i povećavanja masnoće, lipociti izbacuju masne kiseline. Delovanje lipomasaže daje rezultate čak i u dubokim rezervama masnoće gde dijete, vežbanja i ostale stimulacije ostaju neuspešne.
Studije su pokazale da obnavljanje vezivnog tkiva lipomasažom poboljšava cirkulaciju krvi do 400 posto, a limfnu cirkulaciju do 300 posto. Najnovije kliničke studije koje prikazuju delovanje lipomasaže na metabolizam masnih ćelija otkrivaju kariku koja je nedostajala u objašnjenju zagonetke nestajanja masnoće i oblikovanja tela. Bolje razumevanje delovanja omogućava maksimalnu uspešnost tretmana i zadovoljstvo milion žena širom sveta.

Lipomasaža- nova metodologija

Posvećen istraživanju u razvoju, LPG nastavlja sa inovacijama u svojim tehnikama i tehnologijama kako bi dobio brže, dugotrajnije i još kvalitetnije rezultate. Roll-In tehnologija bazira se na dinamičkim rotacijama dva valjka sa dubljim radnjama u masnim naslagama. Dva motorizovana valjka Roll-In tehnologijom okreću se u međusobno suprotnim smerovima. Koža tkiva ulazi u tretmansku komoru, formira se visok i širok kožni nabor u kojem se provodi intenzivna masaža tvrdokornih naslaga celulita i masnoće.
Kako bi se u potpunosti iskoristila jedinstvena tehnologija rada LPG urežaja i najnovije naučna otkrića, kreirani su i potpuno novi protokoli za Roll-In mehaničke stimulacije. Novi protokoli baziraju se na radnjama koje se izvode na problematičnom područjima zahvaćenim celulitom i masnoćom, umesto na čitavom telu.
Tretmani su energičniji i snažniji te zahtevaju aktivno sudelovanje tretirane osobe. Mišići se naizmenično zatežu i opuštaju, čime je moguće izolovati nakupljenu masnoću i intenyivno raditi na njima. Stimulisane masne ćelije otpuštaju masnoču u krvotok kao energiju, a otpuštena energija iz masnoće počinje odmah da se „izgara“. Uporedno s tim procesom, zbog poboljšane cirkulacije izmenjene materije obnavljaju se i površinski slojevi tkiva, koža se revitalizira, zateže i podmađuje.

Tehnologije lipomasaže

Roll tretmanske glave koriste ekskluzivnu LPG tehnologiju obrade tkiva nezavisnim motorizovanim valjcima. Zavisno od smera i brzini rotacije valjka, zahvaćeno tkivo formira se u nabore različitih oblika, veličine i dubine kako bi se postigli željeni rezultati. Nove spoznaje i protokoli sada pružaju tretmane sa bržim tretmanima. U zavisnosti od izabrane vrste kožnog nabora, tarapeuti mogu da biraju izmežu tri Rll tehnike:
Roll-In za lipomasažu kojom se razgražuju masne stanice i eliminiše fibrozni celulit
Roll-Out za zatezanje opuštene kože
Roll-Up za redizajniranje i stvaranje više kontura tela
Trener poznatih i slavnih, Gunnar Peterson, preporučuje lipomasažu
Budući da su neki delovi tela sa dosta masnoće otporni i na najdrastičnije dijete i vežbanja, Gunnar Peterson u svoj program tretmana slavnih osoba uključio je i lipomasažu. Tom tretmanu, sa izrazito brzim rezultatima, pridružili su se Silvester Stalone, Penelopa Kruz, Dženifer Lopez, Metju Mekonahi, Gven Stefani i mnogi drugi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *